Lärdomar från en pågående LEAN-resa

Miljö- och Kemidagarna

 
Att förbättringsarbete tar tid vet många, men alla kan inte acceptera det. Det vet vi, för vi har varit ”alla”. Under föreläsningen hoppas vi kunna dela med oss av våra lärdomar och hur vi hittat hur vi hittat rätt i vårt arbete som håller våra medarbetare säkrare och belönades med Svenska LEAN-priset.
 

 

Lärdomar från en pågående LEAN-resa

- Carl-Johan Rosén & Anders Savbring, Zoégas

 

 

 

Carl-Johan Rosén och Anders Savbring webb


Carl-Johan Rosén &
Anders Savbring, Zoégas

 
 

Fabriksingenjör Anders Savbring, med bakgrund i process och kemi industrin, och Produktionschef Carl-Johan Rosén, med bakgrund från bioplast- och läkemedelstillverkning, arbetar dagligen med ständiga förbättringar hos Zoégas, 2019 års vinnare av Svenska LEAN-priset.

 

Om föreläsningen

I en allt mer pressande marknad är det lätt att lockas av genvägar. Vi kommer dela med oss av lärdomar från Zoégas pågående LEAN-resa. Zoégas startade år 1886 och är idag Sveriges starkaste kaffevarumärke. Under de sista 10-åren har vi haft många lärdomar, men framför allt har vi lärt oss att ett hållbart LEAN arbete tar tid och genvägar är senvägar. Som ett bevis på ihärdigt arbete har fabriken under de senaste åren kunnat uppvisa fantastiska resultat; säkrare arbetsmiljö utan arbetsrelaterad sjukfrånvaro på över 2800 dagar, rekordlåga defekter och avvikelser samtidigt effektivitet ökat.

 

 

Zoegas

 

Publicerat
31. January 2020