Från flygskam till tågskryt

Miljö- och Kemidagarna

 

Susanna har arbetat 20 år med hållbarhetsfrågor, främst med hållbar stadsutveckling. Hon har en doktorsexamen från KTH i samhällsplanering och miljö och har arbetat med utveckling av hållbara stadsdelar, något som hon också har skrivit böcker om. Sedan 1,5 år tillbaka har Susanna engagerat sig i att bidra till ett mer hållbart resande. Detta har sin grund i den populära FB-gruppen Tågsemester med över 100 000 medlemmar.

 

Från flygskam till tågskryt

- Susanna Elfors, Kadunk AB

 

 

 

Susanna Elfors

Susanna Elfors, Grundare Kadunk AB

 
 

Tillsammans med Andreas Sidkvist driver hon numera Kadunk AB, ett företag som på olika sätt bidrar till hållbart resande med tåg. Kadunk arrangerar Tågsemesterdagen i mars, Tågkonferensdagen i oktober samt håller nu på att utvecklar ett forum på Tågsemester.nu där det kommer att finnas möjlighet att köpa tågbiljetter, läsa reseberättelser, få tips och ge tips. Susanna och Andreas har tack vare sitt engagemang synts i hundratalet medier, tidningar, radio, TV och poddar i Sverige och internationellt. Susanna har också hållit många föredrag om Tågsemester runtom i landet.

 

Om föreläsningen

 Susannas föreläsning kommer att handla om hur hon och hennes kompanjon med små resurser har fått hundratusentals svenskar att gå från flygskam till tågskryt och därmed börjat resa mer hållbart. Hon ger också några praktiska tips till den som vill resa hållbart med tåg på semestern och i tjänsten. Det blir en föreläsning för dig som har intresserade av hur man kan starta en folkrörelse för hållbarhet och få många att ändra sina vanor bör komma. Även du som är intresserad av att få tips på hållbart resande bör lyssna.

 

 

Susanna Elfors - Tågsemester

 

Publicerat
20. January 2020